Home

About us

Project catalogue



Selection of infrastructural buildings

New workyard for the Basel City Gardeners, 2014 - 18

The extension of the workyard for the Basel City Gardeners is located at the edge of one of the city parks and
contains an area of 1’500 sqm. The building houses rooms for recreation, break and wardrobe for 60 workers
with a large garage for their working trucks and devices.

The concept of the building cross-links social with ecological goals. Natural greenery is integrated in a way that
the professional Gardeners can experiment and test various ways to set roof greenery, water retention and solar
power into effect. The elevation of the concrete box is conceived as a hanging garden with plant pots built in the
roof edge and providing an automatic watering system.



The existing premise from the 1950s had been completely restructured and extended with a technical roof box.


The concept cross-links social with ecological goals and renews the substance radically.


Garage in the basement.




Extension of an underground car park, 2016 - 18

The extension of the underground car park for the largest hospital in Basel added over 200 new lots to the
existing facility with 800 lots. The extension of 7’000 sqm is located five floors below ground level and replaced
a former emergency hospital. Works had to be carried out alongside the normal business and demanded highly
specific requirements for the development and construction process.

Formally the new floors, ceilings and walls had to complement the various dynamic information and orientation
systems which are typical for a large car park.



The complete refurbishment of the basement had to complement the various dynamic information and orientation systems typical for a large car parking.


The extension added over 200 new parking lots instead of the former emergency hospital five floors below ground level.



 
 
ScKA at   | Facebook  | Instagram                                           

Disclaimer

De
/ En