Home

About ScKA

Project catalogue
           
      

Housing Development near Basel, 2006 - 12


















A roof box leads daylight into the rooms below ground level.

The development on a slight slope near Basel, places five individual residential units in a way that the 
benefits of the terraced house (unobstructed view) and of the patio house (intimacy) are achieved in 
one scheme. The accurate integration of the buildings and enclosed patios into the slope creates a 
multifaceted use of interior and exterior areas and a relaxed atmosphere for living.

The intensive greenery of the roofs form part of an overall "Wohnland­schaft" which only is interrupted 
by courtyards of smaller and larger scale - finally these appear as being scattered in a topological 
manner over the whole plot. Instead of condensing again, the project finally reserves an extraordinary 
open space in an already densely populated surrounding.






Overall view of the eight housing units on a gentle slope.


 
Structural principles of former forts were tested on their contemporary potential.







Interior.



 
 
                      
 

Disclaimer


De / En